Hvorfor vil vi mennesker sætte naturen ud af balance?

Hvorfor vil vi mennesker sætte naturen ud af balance?

Skrevet af Egon Madsen – Biinspektør ved Aarhus Universitet – Det Jordbrugsvidenskabelige Fakultet

Jeg er biavler og efterhånden er det blevet aktuelt at tage biernes liv op til debat. At blive modtaget som en gave er i virkeligheden en livsbetingelse for alt levende.

Den 14/1 2012 havde Ella Maria Bisschop Larsen fra Danmarks Naturfredningsforening en meget velformuleret artikel om brug af sprøjtemidler i vores natur på debatsiden i Dagbladet, hvor hun også omtalte fremtiden for insekterne herunder bierne.

Min oplevelse, gennem de 40 år jeg har boet på Stevns er, at den store mængde natsværmere der før dækkede vinduerne tiltrukket af lyset, når vi slyngede honning om aftenen, nu er svundet ind til ganske få i 2012. Opmuntrende at læse at andre også bekymrer sig om bierne.

I efteråret 2012 var jeg, formentlig den eneste biavler – selvom Danmarks Biavlerforening har sit hovedsæde på Gefion – til et møde på Gefion i Sorø med Mette Gjerskov (Fødevareminister Red.) og Henrik Frandsen (Viceformand Landbrug og fødevarer Red.) som foredragsholdere og det var midt i “bræmme” tiden.

Mette Gjerskov viste ikke den store forståelse for bierne, da jeg fortalte om bidøden i Amerika og med vores undersøgelse af bierne ved hjælp af Århus Universitet og EU midlerne.

Torben Hansen (Gefions Formand Red.) rejste sig og fortalte de ca. 300 landmænd der var mødt op, at biavleren var fuld af løgn, når jeg foreslog følgende – “Hvorfor ikke glemme bræmmerne og gå over til økologi, i New Zealand kunne de, hvorfor så ikke os danskere?”

Og så den betydelige landbrugsstøtte som bliver del ud, som ikke er forundt bierne.

Vi har ikke en fødevarekrise, men situationen kan forværres, hvis bierne forsvinder og vi bliver trods alt stadig flere mennesker på vores jord.

Livet har lært mig, at modstand til tider kan være løsning på mange stridigheder og jeg har tidligere givet udtryk for, at vi skal tænke lidt dybere over, hvordan vi behandler vores luft, vand, jord, fugle og dyr.

Mao forlangte engang at hans folk skulle dræbe alle spurve og mus, da de spiste en masse korn. Da menneskene havde praktiseret dette kom græshopperne, der blev hungersnød og folk døde i et stort antal!

————————————————–

Zen Støtten siger tak for dette indlæg af Egon Madsen og vi vil opfordre alle til at støtte op om bierne – det kan gøres på mange måder, plant bi-venlige planter, handle økologisk, støtte vores arbejde, skrive under på protester mod pesticer, GMO og andre u-venlige menneskeskabte ting i naturen.

Sammen kan vi gøre en forskel … Kommer du ombord?

withwithoutbees

Med bierne – Uden bierne


Lidt om os


Læs mere om os & vores visioner, mål og grønne projekter

Venner & Partnere
Støt vores arbejde


Din støtte er rigtig vigtig. Her kan du læse mere om, hvordan du bliver medlem, giver et bidrag, en gave og meget mere - Vi glæder os til at sige tak til dig på flere millioner biers og naturens vegne

Find din måde at støtte på her

Bierne & blomsterne

Find ud af mere om bier her

Bier er utrolig fascinerende 

Lær mere om dem her

Tilmeld dig Buzz News

Få nyhedsmailen i din inbox

Bee-Friendly Gifts

Ved at forkæle dig selv eller en du holder af med vores samarbejdspartneres produkter kan du støtte bierne og vores arbejde


Se hvordan du forkæler dig selv og bierne -->

Bliv medlem

For under 1 kr. om dagen kan du gøre en stor forskel for naturen


Som medlem hos os støtter du vores arbejde for de essentielle bier,  en rig flora, økologi og en sund natur 

Vælg dit medlemsskab her

Sponsorer


Hvorfor hjælpe insekter?

Insekterne sørger for at holde fødekæden, økosystemet og biodiversiteten optimal for alle - også mennesker

Også dig - Læs mere her

Involver  dig

Det er let at hjælpe insekterne - du kan endda starte hjemme i din egen have eller din altan. Bliv frivillig og deltag i arbejdet for vores alles fødekæde

 Vi gør det let for dig 

Lær mere her

Vores ønskeliste

Ønsker du at støtte os på anden vis kan du tage et kig på vores ønskeliste ... måske har du noget, som du vil sponsorere til vores blomstrende arbejde?

Giv en gave